Alimentaţia corectă ajută la îmbunătăţirea performanţelor

140
Alimentaţia corectă ajută la îmbunătăţirea performanţelor - antrenamente-2-1695546555.jpg

Articole de la același autor

Stilul de viață sănătos înseamnă, înainte de toate, să vă alimentați corect, echilibrat și să fiți activ. Indiferent dacă este vorba de un sportiv amator, al cărui scop sunt relaxarea, menținerea sănătății și a stării de bine, sau de un sportiv de performanță, ambele organisme trebuie hrănite astfel încât să susțină efortul fizic pe termen scurt și lung, respectiv să contribuie proactiv la recuperarea post-efort.

Specialiștii spun că alimentația corectă, înainte de efortul fizic recreațional sau competițional, nu are ca scop doar îmbunătățirea performanței și atingerea obiectivelor sportive propuse, dar ajută la menținerea masei musculare prin minimizarea catabolismului proteic.

De ce este important să mâncați înainte de a face sport? Gustarea sau masa înaintea efortului sportiv este esențială pentru că asigură în avans „combustibilul” necesar organismului pentru susținerea efortului sportiv și desigur, hidratarea optimă.

Totodată, limitează disconfortul gastrointestinal pe durata antrenamentului, ajută la reglarea compoziției corporale şi previne disconfortul, ca urmare a instalării senzației de foame în timpul antrenamentului. Recomandarea generală pentru a preveni disconfortul gastrointestinal în timpul antrenamentului presupune un repaus gastric de 2-4 ore după masă, dar intervalul variază de la persoană la persoană. O alternativă reprezintă și inserarea unei gustări cu 1-2 ore înaintea sesiunii de antrenament pentru a asigura organismului nutrienţii necesari pentru susținerea efortului fizic. Propuneri dacă antrenamentul are loc în 1-2 ore după masă: smoothie proteic cu lapte, pudră proteică, banană și fructe de pădure, un bol de cereale integrale tip müsli cu fructe uscate și lapte integral/semi-degresat, terci de ovăz cu banană și fulgi de migdale sau tartină din pâine integrală cu unt de arhide natural și un fruct. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6732 secunde