Suferiți de diabet? Mare atenție la alimentație!
Articole de la același autor
Diabetul este o afecțiune care apare atunci când un pacient are un nivel ridicat de glucoză (zahăr) în sânge. Din păcate, dacă nu este tratat și controlat corespunzător, poate provoca afecțiuni grave, cum ar fi orbirea, insuficiența renală, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și amputarea membrelor inferioare. Potrivit specialiștilor Organizației Mondiale a Sănătății, printre cele mai frecvente recomandări date acestor pacienți se numără aceea de a fi foarte atenți la ceea ce mănâncă zilnic. De exemplu, un pacient cu diabet ar trebui să elimine toate tipurile de zaharuri din dieta sa, prin urmare, nu ar trebui să bea băuturi carbogazoase sau sucuri industrializate, înlocuindu-le cu apă.
Nu este recomandat nici consumul de sucuri naturale, deoarece atunci când fructele sunt procesate sau lichefiate, se elimină toate fibrele și rămâne doar zahărul, care, deși este de origine naturală, în cantități mari, poate fi dăunător pentru sănătate, mai ales atunci când se adaugă zahăr industrial.
Cel mai bun mod de a consuma fructele este să fie bine spălate, întregi și cu coajă, ori de câte ori este posibil. Totodată, nu se recomandă consumul de dulciuri, bomboane, produse de patiserie, biscuiți industriali și alte produse care sunt încărcate cu zahăr. De fapt, pacientul trebuie să acorde prioritate consumului de alimente în stare naturală. Printre cele mai frecvente îndoieli care apar în rândul pacienților cu diabet se numără dacă pot sau nu să consume iaurt, doar că trebuie să opteze, obligatoriu, pentru cel natural, fără îndulcitori sau arome adăugate. Acest iaurt este de culoare albă și la citirea tabelului nutrițional se poate observa că nu conține decât opt grame de zahăr.
Nu este recomandat nici consumul de sucuri naturale, deoarece atunci când fructele sunt procesate sau lichefiate, se elimină toate fibrele și rămâne doar zahărul, care, deși este de origine naturală, în cantități mari, poate fi dăunător pentru sănătate, mai ales atunci când se adaugă zahăr industrial.
Cel mai bun mod de a consuma fructele este să fie bine spălate, întregi și cu coajă, ori de câte ori este posibil. Totodată, nu se recomandă consumul de dulciuri, bomboane, produse de patiserie, biscuiți industriali și alte produse care sunt încărcate cu zahăr. De fapt, pacientul trebuie să acorde prioritate consumului de alimente în stare naturală. Printre cele mai frecvente îndoieli care apar în rândul pacienților cu diabet se numără dacă pot sau nu să consume iaurt, doar că trebuie să opteze, obligatoriu, pentru cel natural, fără îndulcitori sau arome adăugate. Acest iaurt este de culoare albă și la citirea tabelului nutrițional se poate observa că nu conține decât opt grame de zahăr.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 09 Mai 2023
Vineri, 28 Aprilie 2023
Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
Luni, 03 Aprilie 2023
Marţi, 21 Martie 2023
Joi, 02 Martie 2023
Luni, 20 Februarie 2023
Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Marţi, 14 Februarie 2023
Marţi, 07 Februarie 2023