Aveţi dureri de spate? Sedentarismul duce la scăderea masei musculare

193
Aveţi dureri de spate? Sedentarismul duce la scăderea masei musculare - fond-lombalgie-1-1684840381.png

Articole de la același autor

În ziua de azi, tot mai multe persoane se plâng de dureri de spate. Din nefericire, aceste dureri au numeroase cauze, dar cea mai frecventă este datorată inactivităţii fizice. În timp, sedentarismul duce la scăderea masei musculare şi a tonusului muscular, iar lipsa forţei musculare, în zona abdominală, duce la dureri în zona lombară.

Cu timpul apar modificări la nivelul coloanei vertebrale, în special lombare, ducând la tulburări de statică vertebrală, şi în final la afecţiuni ale coloanei vertebrale cum ar fi: lombalgii cronice, hernii de disc, spondiloză, spondilolistezis, discartroză.

Vă doare spatele? Faceți o mișcare bruscă și nu vă puteți redresa? Potrivit dr. Mădălina Iliescu, în lombalgia acută durerea poate apărea brusc, după un efort deosebit, este puternică și este localizată în regiunea lombară, imobilizând bolnavul. „Uneori, poate apărea după un efort minor. Dacă acesta se combină cu mişcarea de flexie-extensie sau rotaţia coloanei vertebrale poate, uneori, să apară fără nici un efort evident, dimineaţa la trezire. Intensitatea durerii este variabilă.

Cea mai mică mişcare exacerbează durerile şi aşa foarte vii. În ortostatism se poate observa dispariţia lordozei lombare fiziologice şi înlocuirea ei cu rectitudine sau cifoză lombară, atitudini antalgice, contractura muşchilor paravertebrali dând aspect de coardă de o parte şi de alta a coloanei lombare, mişcările de flexie şi extensie sunt mult limitate. Totodată, poate apărea pe fond de lombalgie cronică şi de obicei evoluează spre ameliorare în 1-2 săptămâni”, a precizat medicul.

Durerea poate fi, însă, de intensitate moderată în lombalgia cronică, care poate avea un caracter difuz, predominând în regiunea lombară inferioară. Totodată, are caracterul unei greutăţi lombare, a unei oboseli continue mai accentuată dimineaţa la trezire, fiind diminuată de mişcări. De obicei, reapare după eforturi şi mai ales către seară. Câteodată, este surdă şi este exacerbată de eforturi, ortostatism prelungit sau ridicarea unor greutăţi, fiind în general calmată de repausul la orizontală.

Specialistul a precizat că tratamentul în sindroamele dureroase lombare este complex, asociind medicație antialgică, antiinflamatorie, decontracturantă, neurotropă, vasculotropă, în asociere cu fizioterapie și kinetoterapie, de ameliorare a calității vieții și reinserție rapidă familială și socioprofesională.

În acelaşi timp, lombalgia poate beneficia, de rezultate excelente, de terapie de recuperare, care asociază şedinţe de electroterapie, ultrasonoterapie, magnetoterapie, termoterapie, laserterapie, masoterapie și kinetoterapie, terapie de care puteți beneficia oricând în clinicile medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde