Ştevia are proprietăţi depurative şi ajută la detoxifierea organismului

132
Ştevia are proprietăţi depurative şi ajută la detoxifierea organismului - stevia-1684931052.jpg

Articole de la același autor

Una dintre plantele benefice pentru organism este ștevia. Substanțele active importante pe care le conține sunt: vitamina C, dar și A, E și K, acid tartric, acid oxalic (oxalați), săruri minerale - potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, proteine, fibre. Specialiştii recomandă pentru aplicații strict medicinale infuziile, decoctul, cataplasmele. Totodată, ştevia este o plantă consumată des în această perioadă, când frunzele sunt tinere și când acidul oxalic se găsește în cantități mai mici în plantă, responsabil de formarea pietrelor la rinichi. În bucătăria tradițională, se folosesc frunzele proaspete, mai ales în ciorbe, în plăcinte, omlete, ca foi pentru sarmale sau înăbușite.

În acelaşi timp, ele pot fi consumate crude, în salate sau pot fi conservate prin uscare, congelare sau puse la borcan cu sare și adăugate ulterior la diferite mâncăruri.

Preparatele din ștevie, în forma lor naturală, nefiartă, au proprietăți depurative, diuretice, tonice. Consumul de ștevie este indicat şi pentru detoxifierea organismului. În plus, contribuie și la accelerarea proceselor de mineralizare, de reechilibrare a organismului. Consumul de ștevie stimulează energia mentală și fizică, fiind totodată o barieră împotriva bacteriilor care provoacă cariile dentare. Aceste calități sunt susținute de cercetări și studii științifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7074 secunde