Alimentația, un punct cheie în hidratarea tenului

167
Alimentația, un punct cheie în hidratarea tenului - hidratarea-tenului-1689337703.jpeg

Articole de la același autor

Când vine vorba de sezonul cald, mulți factori pot afecta și deshidrata tenul. Principalele cauze sunt radiațiile UV puternice, atât UVA cât și UVB, și poluarea atmosferică. Poluanții cuprind particule solide și lichide, ca de exemplu fumul, praful sau alte microparticule ce nu pot fi vizualizate cu ochiul liber. Pentru o piele hidratată, menținută pe durata întregului sezon cald, este importantă respectarea câtorva pași. Înainte de a evalua și modifica rutina de îngrijire a pielii, este important să începeți să schimbați factorii interni ce influențează aspectul extern al pielii. Începeți prin reducerea sau evitarea alimentelor foarte dulci, grase sau sărate. Alimentele de acest tip absorb apa din organism și lasă pielea deshidratată. Consumul suficient de apă, pe tot parcursul zilei, este foarte important pentru detoxifierea tenului și menținerea hidratării acestuia.

Privind îngrijirea externă a pielii, aveți nevoie de doar câteva ingrediente eficiente pentru a observa o diferență în aspectul și sănătatea tenului. Din cauza temperaturilor extreme, pielea tinde să își piardă din hidratare și să aibă o absorbție lichidiană redusă. În refacerea și menținerea unui ten hidratat, prima etapă o reprezintă utilizarea unei soluții bune de curățare, în fiecare zi. După curățare, în funcție de nevoile tenului, se pot aplica alte produse cu ingrediente active specific. Crema hidratantă este un element cheie în sezonul estival. Aceasta poate fi aplicată ultima, după aplicarea altor ingrediente, pentru a „sigila” toate ingredientele și a acționa pentru mai mult timp. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7248 secunde