Peste 1000 de copii s-au întors din vacanță cu păduchi și boli infecțioase

110
Peste 1000 de copii s-au întors din vacanță  cu păduchi și boli infecțioase - examenepidemiologic-1368195395.jpg

Articole recomandate

La reînceperea cursurilor după vacanța de primăvară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare și medicii de familie constănțeni au efectuat examenul medical pentru supravegherea stării de sănătate a școlarilor. 

Bilanțul acestui control este unul îngrijorător dacă ne gândim că nu mai puțin de 1061 de copii au fost depistați cu păduchi, boli infecțioase și parazitare sau varicelă. Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase, se arată într-un comunicat de presă al DSP Constanța.

"Au fost controlate 326 creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profe-sionale, școli speciale și licee și au fost examinați 79662 de copii.

Au fost depistate următoarele afecțiuni: 64 de cazuri de varicelă, 2 cazuri de scarlatină și 2 de scabie, BDA - 2 cazuri, 539 cazuri de angine, 45 de cazuri de micoze, alte boli parazitare - 36 cazuri, alte boli infecțioase - 98 cazuri, și 273 cazuri cu păduchi",se arată într-un comunicat al DSP Constanța.

La 10 zile după primul examen s-a efectuat un al doilea control, numai pentru scabie și pediculoză, unde au fost înregistrate 59 cazuri de pediculoza și niciun nou caz de scabie.

Pentru acești copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

Comparativ cu anul 2012, aceeași perioadă , când au fost triați 90315 de copii și s-au înregistrat 1074 cazuri de îmbolnăviri, se constată că s-au înregistrat mai puține cazuri de rubeolă, scabie, alte boli infecțioase, micoze și pediculoze, dar a crescut numărul cazurilor de varicelă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de păduchi?
Pagina a fost generata in 0.4447 secunde