Peste 20% dintre bărbați riscă să se îmbolnăvească din cauza alcoolului

428
Peste 20% dintre bărbați riscă să dezvolte anumite boli din cauza consumului de alcool, potrivit unui articol ce prezintă concluziile celor mai recente studii asupra alcoolismului, publicat luni, în revista medicală "The Lancet".
Pentru femei, acest risc este de două ori mai scăzut, fiind de doar 8-10%, a declarat Marc Schuckit, de la Universitatea California din San Diego, autorul articolului.
Schuckit consideră că medicii ar trebui să verifice sistematic starea de sănătate a pacienților, pentru a depista eventualele probleme apărute din cauza consumului de alcool, discutând cu aceștia și efectuând anumite teste de sânge.
În general, oamenii încep să consume alcool în jurul vârstei de 15 ani, un prag care nu s-a schimbat prea mult în ultimele decenii. Perioada în care alcoolismul atinge nivelul maxim este, de obicei, cuprinsă între 18 și 22 de ani. La vârsta de 18 ani, peste 60% dintre tineri au experimentat starea de beție.
Consumul exagerat și dependența de alcool apar, de obicei, la mijlocul celui de-al treilea deceniu de viață, atunci când majoritatea indivizilor, din contră, ar trebui să modereze consumul, pe măsura creșterii responsabilităților lor.
Tulburările legate de consumul de alcool au aceeași frecvență în țările dezvoltate, iar un procent puțin mai scăzut se înregistrează în țările în curs de dezvoltare.
Ele sunt mai puțin frecvente în țările mediteraneene, precum Grecia, Italia, Israelul, și mai numeroase în Europa de nord și de est, precum Rusia și țările scandinave. Aceste tulburări afectează într-un procent destul de ridicat bugetul cheltuielilor de sănătate, în absolut toate statele.
Tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate episoadelor de depresie, de anxietate severă, insomniilor, sinuciderii și abuzului de droguri. Consumul ridicat de alcool crește riscul de infarct, atac cerebral, cancer și ciroză.
Trei sferturi dintre pacienții suferind de cancer la cap sau la gât prezintă simptome ale unor tulburări provocate de consumul de alcool. Ei sunt, totodată, de două ori mai expuși riscului de îmbolnăvire de cancer esofagian, rectal sau mamar, a explicat Schuckit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6711 secunde