Peștele previne îmbolnăvirea vârstnicilor

115
Peștele previne îmbolnăvirea vârstnicilor - pesteleprevine-1394817093.jpg

Articole de la același autor

Consumul de pește reduce riscul de boli pentru persoanele în vârstă și contribuie la menținerea unui stil de viață activ și sănătos.
Cercetătorii de la Institutul național pentru sănătate și nutriție din Japonia au rugat peste 1.000 de bărbați și femei să completeze un chestionar pentru evaluarea stării lor de sănătate fizice și mentale. Subiecții au fost chestionați cu privire la ușurința cu care folosesc rețeaua de transport public, plătesc facturi, își vizitează prietenii, dar și în legătură cu obiceiurile lor alimentare.
Persoanele care consumau proteine de origine animală, inclusiv pește, aveau un risc cu 39% mai redus de a suferi de afecțiuni fizice sau psihice în următorii șapte ani.
Proteinele sunt esențiale pentru formarea masei musculare, care protejează de căderi și fracturi, iar organismul le procesează și asimilează mai greu pe măsură ce îmbătrânește. Prin urmare, persoanele în vârstă au nevoie de o rezervă mai mare de proteine pentru a-și păstra starea de sănătate.
Proteinele din pește sunt cele mai sănătoase, datorită celorlalte substanțe nutritive pe care le conține, cum ar fi acizii grași Omega 3, care, printre altele, calmează durerile provocate de artrită și previn apariția demenței senile.
"Un consum mai mare de proteine ar putea contribui la menținerea capacității funcționale a persoanelor în vârstă", se arată în studiul cercetătorilor japonezi, publicat în Journal of the American Geriatrics Society.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 02 Martie 2014
Stire din Eveniment : La pescuit în perioada de prohibiție
Joi, 28 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Secretele preparatelor din pește
Marţi, 15 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : 80 kilograme de pește, confiscate
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Căutau peștele cu… GPS-ul
Pagina a fost generata in 0.5551 secunde