Pilula de a doua zi, între risc și beneficiu

220
Pilula de  a doua zi, între risc  și beneficiu - pilula-1365802441.jpg
Deși sunt cunoscute ca pilula de a doua zi, denumirea utilizată de medicii specialiști este de contraceptive de urgență, sau contraceptive secundare. Contracepția de urgență include metode contraceptive utilizate de urgență și nu de rutină, recomandate a fi utilizate în următoarele situații: în cazul unui contact sexual neprotejat, întâmplător sau în cazul eșecului metodei contraceptive folosite: utilizarea incorectă sau ruperea metodelor contraceptive de barieră ca prezervativ, diafragmă sau erori în calculul perioadei permise din cadrul abstinenței periodice. 

Ce trebuie să aibă în vedere femeile care sunt pe punctul de a folosi astfel de contraceptive, explică dr. Mihaela Dobre, specialist obstetrică-ginecologie: "Anticoncepționalele se prescriu întotdeauna după un consult medical amănunțit, după analize de laborator și doar dacă pacientele nu suferă de insuficiență renală sau hepatică, tulburări de coa-gulare a sângelui, sau litiază biliară.

Femeile trebuie să țină cont de faptul că cele două pilule de urgență conțin practic cantitatea totală prescrisă în contraceptivele normale pentru o lună întreagă, ceea ce înseamnă un aport hormonal imens pentru organism care poate crea grave dezechilibre. Am avut paciente cărora le-am reglat ciclul menstrual abia după șase luni de zile, ceea ce nu este în regulă pentru corpul lor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3854 secunde