Pilulele anticoncepționale se iau numai după un consult la medic

140
Pilulele anticoncepționale se iau numai după un consult la medic - pilulele1-1631108029.jpg

Articole de la același autor

Multe dintre femeile care vor să evite o sarcină nedorită încep să ia pilule anticoncepționale, doar că le iau, deseori, după ureche și nu consultă un specialist înainte. Medicii spun că aceste pilule sunt recomandate doar după efectuarea unor analize, fiind contraindicate, de exemplu, femeilor cu diabet, boli de inimă, varice, colesterol și hipertensiune. În plus, și cele cu istoric de cancer la sân în familie ar trebui să le evite.

Cert este că, deși au trecut mai bine de trei decenii de la apariție, pilulele contraceptive continuă să stârnească controverse. În timp ce unii doctori le recomandă pacientelor să nu ia pilule dacă nu este absolută nevoie, alții susțin că, atât timp cât sunt administrate controlat și nu există contraindicații, beneficiile lor în prevenirea sarcinilor nedorite sunt mult mai mari decât riscurile.

Efecte secundare precum creșterea în greutate sau pierderea libidoului au mai degrabă cauze psihice, dau asigurări specialiștii. Recomandarea este, însă, ca femeile care nu au luat niciodată pilule să facă niște teste de sânge pentru a determina profilul lipidic, glicemia, verificarea activității hepatice, măsurarea tensiunii arteriale și o ecografie mamară. Specialiștii susțin că nu există o vârstă ideală pentru administrarea de contraceptive și că vârsta potrivită este odată cu începerea vieții sexuale, de la 18 ani sau mai devreme. În schimb, după vârsta de 35-40 de ani, pilulele pot crește riscul de tromboză și alte efecte secundare și ar fi indicată întreruperea lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Sănătate : 7 mituri despre anticoncepționale
Miercuri, 12 August 2015
Stire din Sănătate : Anticoncepționalele, scut pentru boli
Pagina a fost generata in 1.1887 secunde