Porumb fiert și gogoși vândute pe plajă, boală la pachet!

536
Porumb fiert  și gogoși vândute pe plajă,  boală la pachet! - produsevandute-1469111211.jpg

Articole de la același autor

Dacă obișnuiți să cumpărați porumb fiert, gogoși și alte alimente vândute pe plajă, de către vânzătorii ambulanți, trebuie să știți că riscurile la care vă expuneți sunt uriașe. Alimentele care invadează plajele, vara, sunt extrem de periculoase și nu ar trebui consumate sub nicio formă.

"Aceste produse sunt foarte periculoase, fără îndoială, pentru că, în primul rând, nu știm în ce reguli de igienă s-au gătit, nu știm în ce condiții de igienă s-au păstrat și manipulat. Să nu mai vorbim despre transportul lor, într-o lădiță cu celofan care transpiră, purtate toată plaja de la un capăt la celălalt, deci, în niciun caz, nu este indicat a se consuma astfel de alimente", a declarat dr. Andra Iorga, medic specialist pediatru.

Și copiii sunt predispuși îmbolnăvirii atunci când consumă produse cum-părate de vânzătorii ambulanți. Aceștia pot dobândi boli grave care necesită tratamente agresive pentru a putea fi combătute.

"Pe copii îi expunem la riscul de a face o enterită sau o gastroenterocolită, boli care presupun și vărsătură, și îi expunem la un risc de a lua una dintre aceste bacterii foarte periculoase care se tratează destul de greu. Nu este ușor ca un organism mic să fie supus unui tratament antibiotic. Noi încercăm, cu ajutorul laboratorului de analize paraclinice, să evităm cât mai mult această terapie. Dar, în condițiile în care ea este imperios necesară, nu avem ce face", mai spune specialistul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5194 secunde