Prea puțini psihologi de copii, iar numărul copiilor cu nevoi este în creștere

483
Prea puțini psihologi de copii, iar numărul copiilor cu nevoi este în creștere - lipsapsiholog-1489493129.jpg

Articole de la același autor

România dispune de psihologi foarte buni, acreditați la nivel european și cu o vastă experiență în lucrul cu copiii și tinerii, însă sunt mult prea puțin pentru cerința tot mai mare pe care o manifestă piața din România. 


Aceasta este concluzia principală pe care a tras-o psihoterapeutul Oana Maria Popescu, președintele Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă, în urma mai multor studii de piață pe care le-a realizat în decursul anilor. În același timp, formatorul consideră că părinții din România au depășit mentalitatea conform căreia mersul la psiholog este un lucru rușinos și au început să îl privească pe psihoterapeut mai degrabă ca pe un co-partener în munca de a-i oferi copilului echilibrul în viață.


În acest context, al numărului prea mic al psihologilor români acreditați la nivel european, Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă organizează, începând cu 18-19 martie 2017, la Timișoara, un program amplu de formare profesională pentru psihologi, dar și pentru cadrele medicale. În urma cursurilor de formare, care au o durată de 2 ani și 6 luni, beneficiarii proiectului au posibilitatea de a obține Certificatul European pentru Psihoterapia Copilului.


Proiectul educațional, acreditat de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) și de Asociația Europeană Interdisciplinară pentru Terapie cu Copii și Tineri (EITACYP), este împărțit în 18 module, și vor pregăti specialiștii pentru toate stadiile de dezvoltare mentală, psihică și cognitivă a copiilor și adolescenților și pentru toate problemele cu care aceștia se confruntă în decursul anilor.


"Este îmbucurător faptul că și colegii psihologi au găsit utilitatea acestei calificări și au înțeles o nevoie crescândă a lor în domeniul psihoterapiei copilului. România se poate bucura deja de profesioniști calificați, însă numărul lor este mult prea mic pentru o piață atât de mare. Mulțumită parteneriatului internațional pe care l-am creat cu Asociația Europeană Interdisciplinară pentru Terapie cu Copii și Tineri, am reușit să aducem acest program de formare și în România, cu scopul de a suplini acest gol pe care îl avem. La prima grupă de formare, scopul nostru este să formăm, la rigorile impuse de Uniunea Europeană, cel puțin 100 de psihoterapeuți, pe care să-i plasăm cât mai repede pe piață. Înscrierile pentru prima grupă mai sunt valabile până pe data de 17 martie 2017, iar înscrierile pentru a doua grupă vor debuta în 2018", declară dr. Oana Maria Popescu, președintele Asociației de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă și coordonatorul programului de formare.


Echipa de formatori este una mixtă, aceștia fiind atât din România, cât și din două țări europene, și este compusă din următorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Vîșcu, Silvia Georgiana Gane, Adriana Oachiș, Gabriel Balaci (România), Tina Peraica (Croația) și Joana Hewitt-Evans (Marea Britanie). 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7528 secunde