Prea săraci să meargă la medic! Pacienți care mor cu zile din cauza neajunsurilor

165
Prea săraci să meargă la medic! Pacienți  care mor cu zile  din cauza neajunsurilor - preasaraci-1442422516.jpg

Articole de la același autor

Șapte din zece persoane nu au consultat anul trecut un medic specialist din cauza situației materiale, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

"Dintre categoriile sociale care ar fi avut nevoie de un consult de specialitate, dar nu l-au putut efectua, pensionarii se disting prin frecvența cea mai ridicată, 26,3% dintre ei confruntându-se cu imposibilitatea de a participa la un consult medical, în ciuda problemelor de sănătate iminente vârstei. Ponderi ridicate, de aproximativ 10%, ale celor care nu au ajuns, din diferite motive, la consultul unui medic specialist, provin din cadrul categoriilor de șomeri și a lucrătorilor pe cont propriu".

În totalul persoanelor de 16 ani și peste, ponderea celor care anul trecut nu au putut consulta un medic specialist, deși ar fi avut nevoie, a fost de 11,3%. Problema este resimțită mai intens în mediul rural.

La nivelul anului trecut, 70,9% din populația de 16 ani și peste consideră că deține o stare de sănătate bună sau foarte bună, 20,4% este de părere că starea de sănătate este satisfăcătoare, iar 8,7% crede că prezintă o stare de sănătate rea sau foarte rea.

Potrivit INS, majoritatea persoanelor care consideră că au o stare precară de sănătate sunt femei (61,5%), din care mai puțin de o cincime spun că au o stare foarte rea. Persoanele în vârstă de 65 de ani și peste reprezintă mai mult de jumătate din totalul populației cu stare de sănătate rea sau foarte rea (57%), potrivit datelor INS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii de familie, reuniți la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.8325 secunde