Premierul suedez, despre situaţia României: "Dorim să punem pe agendă extinderea Schengen"

174
Premierul suedez, despre situaţia României:

Articole recomandate

Schimbare de mesaj a Suediei, care a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Premierul suedez a declarat, în plenul de la Strasbourg, că dorește să pună pe ordinea de zi "chestiunea extinderii spațiului Schengen". Inițial, ambasadoarea Suediei la București a anunțat că aderarea României la Schengen va figura pe agendă doar după o repoziționare a Austriei. Președintele Klaus Iohannis a cerut public diplomaților străini acreditați la noi în țară să ne sprijine pentru obținerea unei decizii favorabile, scrie stiri.tvr.ro


La dezbaterea din plenul Parlamentului European de la Strasbourg privind prioritățile președintei suedeze, europarlamentarul Sigfried Mureșan a solicitat premierului Suediei să ajute România și Bulgaria să își atingă obiectivul privind aderarea la Schengen.


În țară, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu diplomații străini acreditați la București, Klaus Iohannis a anunțat relansarea demersurilor pentru Schengen și a cerut sprijinul partenerilor externi.

Klaus Iohannis: "Locul României și al cetățenilor săi este în Schengen. Vom face toate demersurile care țin de noi ca România să obțină o decizie favorabilă."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Ianuarie 2023
Stire din Sănătate : Cauze frecvente ale spasmelor oculare
Pagina a fost generata in 0.8043 secunde