Primele cazuri de infecții respiratorii în acest an, la Constanța

111
Primele cazuri  de infecții respiratorii în acest an, la Constanța - primelecazuri-1421247114.jpg

Articole de la același autor

În ultima săptămână, la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța s-au prezentat 142 de pacienți care prezentau simptome de gripă și infecții respiratorii. Acestea sunt primele cazuri de infecții respiratorii și viroze care au fost înregistrate la Constanța, în acest an.

"În perioada 5 - 11 ianuarie au fost consultați în serviciul de boli infecțioase un număr de 142 pacienți. Din totalul consultațiilor: s-au diagnosticat 15 cazuri afecțiuni respiratorii, din care au fost spitalizate 11 cazuri", susțin cadrele medicale.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 38.779.

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, a complicațiilor și a deceselor prin gripă. Deși există o modificare distinctă a virusului gripal A(H3N2) față de virusul din vaccin, având în vedere circulația concomitentă cu a celorlalte virusuri aflate în vaccinul gripal, se recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor vulnerabile, selectate în grupele de risc, respectiv persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni sau cu factori de risc pre-existenți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Reguli pentru a scăpa de gripă
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Zeci de mii de români, vaccinați
Duminică, 23 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii pentru a trata răcelile și gripa
Pagina a fost generata in 0.4705 secunde