Pro sau contra vaccinare? CE VOR PĂRINȚII DIN ROMÂNIA

146
Pro sau contra vaccinare? CE VOR PĂRINȚII DIN ROMÂNIA - vaccinpublimedia-1493632549.jpg

Articole de la același autor

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a realizat un sondaj pentru a evalua percepțiile publice față de prevederile proiectului legii vaccinării supus dezbaterii în această perioadă, dar și opiniile populației cu privire la subiectul imunizării copiilor. Astfel, peste 87% dintre cei intervievați consideră că afirmația "beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile reacțiilor adverse" este adevărată (procentul crește odată cu înaintarea în vârstă a participanților la studiu). 


În schimb, doar 64% dintre respondenți spun că afirmația "reacțiile adverse ale vaccinurilor sunt mai mari decât beneficiile acestora este falsă, arată cercetarea sociologică.


Rezultatelor sondajului mai arată că 83% dintre participanții la cercetare cred că imunizarea cu vaccinurile din schema națională de vaccinare reprezintă un lucru bun, întrucât copiii trebuie vaccinați și 15% dintre persoane cred că unele vaccinuri nu sunt bune pentru copii. Acestora din urmă li se alătură 1% din eșantion, care cred că vaccinarea este un lucru rău pentru copii.


De asemenea, aproape trei sferturi dintre participanții la studiu cred că obligația de a informa cu privire la calendarul de vaccinare, beneficiile și riscurile vaccinurilor este în primul rând a medicilor de familie (72%), iar această opinie este împărtășită de un procent mai mare de respondenți cu studii superioare comparativ cu cei care au studii medii și elementare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8987 secunde