Probleme cu vederea? Lacrimile artificiale, necesare dacă aveți ochii uscați

205
Probleme cu vederea? Lacrimile artificiale, necesare dacă aveți ochii uscați - fondlacrimi2-1666184632.jpg

Articole de la același autor

Sunt situații în care lacrimile artificiale ajută foarte mult la lubrifierea ochilor, dar și la hidratarea acestora, mai ales atunci când sunt uscaţi. Nu știți cum se folosesc? Aceste lacrimi artificiale sunt similare cu lacrimile naturale şi sunt folosite pentru ochii uscaţi. Practic, aplicarea lor scade inflamaţia sau iritaţia generată de lipsa lubrifierii. Mai mult decât atât, ele au rolul de a vă proteja împotriva altor complicaţii asociate.

Ochii uscaţi sunt o problemă comună care generează simptome extrem de enervante, precum mâncărimea sau arsurile. Uneori, este vorba de o afecţiune temporară: de exemplu, atunci când stați prea mult timp în faţa computerului sau într-o cameră cu aer condiţionat. Există, însă, situaţii în care acest simptom devine cronic, cum este îmbătrânirea sau bolile autoimune, unele modificări hormonale sau bolile alergice ale ochilor. În același timp, de vină poate fi și inflamaţia glandelor sebacee ale pleoapei. Sigur este că ochii uscaţi provoacă diverse neplăceri şi determină chiar şi vederea înceţoşată sau oboseala oculară. În astfel de situații, cea mai practică soluţie pentru această afecţiune sunt lacrimile artificiale. Totodată, ele ajută la menţinerea umidităţii pe suprafaţa exterioară a acestor organe, dar principalul scop este de a combate uscăciunea şi reprezintă tratamentul de bază pentru cei care suferă de sindromul de ochi uscat.


Potrivit dr. Alina Furculeșteanu, funcţia lor este de a imita acţiunea lacrimilor reale, iar compoziţia poate varia în funcţie de marcă. Mai exact, lacrimile artificiale conţin unul sau mai multe dintre următoarele elemente: lubrifianţi pentru ochi, gumă de guar, cea din urmă fiind inclusă în picăturile uleioase şi este utilă pentru cei care au probleme severe. Partea bună este că lacrimile artificiale pot fi obţinute fără prescripţie medicală, dar pacienţii trebuie să încerce mai multe mărci înainte de a o găsi pe cea mai potrivită pentru ei. În cazuri grave, se pot folosi unguentele sau gelurile. După cum am precizat deja, acest produs este prima opţiune de tratament în caz de uscăciune. Oricum, este nevoie de un tratament personalizat, mai ales dacă problema este cronică sau foarte pronunţată.
 

Trebuie remarcat și faptul că lacrimile artificiale au grade diferite de vâscozitate. Cele fluide au un efect de scurtă durată, cele mai dense au un efect de lungă durată, dar sunt mai incomode, deoarece provoacă vedere înceţoşată. Prin urmare, se folosesc doar noaptea, înainte de culcare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8664 secunde