Semne care anunță probleme cu vederea la cei mici

364
Semne care anunță probleme cu vederea la cei mici - ochi1-1655819951.jpg

Articole de la același autor

Vi se pare că cel mic are probleme cu ochişorii? Tocmai de aceea, este foarte important ca micuții să fie supuși unei examinări complete a ochilor încă de la vârsta de patru ani, mai ales dacă există un istoric familial de afecțiuni oculare. Totuși, anumite probleme de vedere sunt ușor de remarcat la copii de către părinți, cum ar fi strabismul sau miopia. Cu toate acestea, alte probleme pot trece cu ușurință neobservate. Așadar, este important să fiți atenți la mai multe simptome care pot semnala problemele de vedere la copiii mici.


De exemplu, copilul poate prezenta semne de avertizare timpurii, cum ar fi incapacitatea de a identifica în mod corespunzător rudele îndepărtate și obiectele care se află foarte aproape în fața sa. De asemenea, el își poate freca sau încrucișa ochii, mai ales atunci când este obosit. În alte cazuri, poate înclina capul înainte pentru a vedea mai bine și se plânge de dureri de cap sau de vedere încețoșată.
 

Cele mai frecvente probleme de vedere la copii sunt erorile de refracție, cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul. Apoi, există ambliopia (ochiul leneș), strabismul și daltonismul (modificarea percepției culorilor), care sunt, de asemenea, frecvent întâlnite.


Referitor la ambliopie, aceasta afectează aproximativ 2-5% din populație și este una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii vederii. În cazul ochiului leneș, diagnosticul și tratamentul precoce sunt esențiale pentru prevenirea evoluției bolii la vârsta adultă. Deși această afecțiune este adesea asimptomatică, simptomele sale pot include dureri de cap sau dureri de gât. De asemenea, dacă copilul știe deja să citească, poate sări peste cuvinte sau să confunde literele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde