Problemele dentare pot avea urmări grave pentru întregul organism

297
Problemele dentare pot avea urmări grave pentru întregul organism - problemeledentare2-1622549959.jpg

Articole de la același autor

Sănătatea orală înseamnă mult mai mult decât un zâmbet plăcut. Problemele dentare, care sunt însoțite de numeroase bacterii, pot avea urmări grave, nu doar pentru sănătatea bucală, ci și pentru întregul organism. Spre exemplu, în timpul unui sărut, între parteneri are loc un schimb de fluide, care pot fi benefice, dar și dăunătoare pentru organism. În general, riscurile sunt mari, mai ales că în cavitatea bucală trăiesc peste 600 de specii de bacterii.

Mononucleoza, numită și boala sărutului, este afecțiunea dată de virusul Epstein Barr, care se găsește în salivă. Semnele bolii apar în general la patru-șapte săptămâni de la expunerea virală, spun specialiștii elytis.ro. Simptomele frecvente sunt: dureri de cap, oboseală, astenie, febră, frisoane sau inflamarea ganglionilor situați în spatele gâtului și în lateral.

Boala se vindecă de la sine, în general, însă necesită tratament simptomatic, regim igienico-dietetic și chiar repaus. Aceasta afectează buzele și pielea din jurul lor, mucoasa bucală sau gingiile. Infecția poate fi detectată după acele vezicule cu lichid, dureroase, care se usucă, iar zona rămasă în urma lor se vindecă fără a lăsa cicatrici. De asemenea, tot prin sărut se poate transmite și streptococul, o bacterie ce cauzează faringita și care se manifestă prin durere în gât, amigdale inflamate și febră. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6062 secunde