Program de perfecționare pentru aproape 60.000 de asistenți medicali generaliști
Articole de la același autor
Cel mai important efect al acestei măsuri îl reprezintă facilitarea recunoașterii automate a acestei calificări în statele membre ale UE, atât pe baza certificatului de revalorizare a competențelor profesionale (la nivel de învățământ postliceal), cât și pe baza diplomei de licență de asistent medical generalist, obținute în conformitate cu legislația în vigoare (la nivel de învățământ universitar). Un alt obiectiv urmărit este creșterea calității serviciilor de îngrijire din sănătate.
Programul va fi pus în aplicare de către școlile postliceale publice de profil și de instituțiile de învățământ superior acreditate, în conformitate cu normele legale naționale privind accesul la studii, efectuarea și finalizarea acestora.
În acest sens, Ministerul Educației Naționale, școlile postliceale publice de profil, instituțiile acreditate de învățământ superior și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România pot accesa fonduri europene în termenul de 5 ani de la implementarea acestui program, prevăzut de directiva europeană 2013/55/UE a Parlamentului European.