Proprietățile vindecătoare ale cartofilor dulci. Află de ce trebuie să consumi acest aliment

370
Proprietățile vindecătoare ale cartofilor dulci. Află de ce trebuie să consumi acest aliment - cartofidulcideincercatinvaraasta-1476694598.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unui studiu de actualitate, antioxidantul antocianină, conținut de majoritatea soiurilor de cartofi dulci și de legumele și fructele roșii, albastre și violet, posedă proprietatea de a inhiba creșterile tumorale hepatice la șoareci. Dar nu numai carotenoizii conținuți de cartofi aduc aceste beneficii. 


Aceștia sunt completați de un spectru larg de polifenoli anticancerigeni precum acidul cafeic, acidul dicafeoilchinic și acidul tricafeoilchinic. Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși, fibre, riboflavina, vitamina C, vitamina B6, magneziu, calciu, potasiu, mangan și fier. Carbohidrații complecși conținuți transformă cartofii dulci în alimentul perfect pentru diabetici și toate persoanele cu probleme de glicemie. Iar conținutul mare de fibre sprijină digestia și previne chiar cancerul de colon, în timp ce cantitatea mare de potasiu și vitamina B6 protejează inima și reduc riscul de atac de cord.


Cartofii dulci sunt o sursă foarte bogată de beta-caroten, care, printre altele, sprijină și sănătatea părului, stimulând creșterea și regenerarea părului deteriorat. Chiar și apa în care fierb cartofii dulci poate fi utilizată în scop terapeutic! Clătirea pielii cu apă de la cartofi asigură o curățare a porilor în profunzime, elimină toxinele și calmează iritațiile, scrie tratamentecancer.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Cartofii vă scapă de cearcăne
Pagina a fost generata in 0.4563 secunde