Cartofi dulci - recomandați bolnavilor de diabet
126
Spre deosebire de cartoful alb, cel dulce este mult mai bogat în nutrienți. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puțin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu și 28% din cea de mangan.
Pe lângă acestea, se regăsesc mici cantități de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină și folați.
De asemenea, cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile, scrie csid.ro.
Pe lângă acestea, se regăsesc mici cantități de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină, riboflavină și folați.
De asemenea, cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile, scrie csid.ro.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 26 Februarie 2015
Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Luni, 02 Februarie 2015
Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Vineri, 23 Ianuarie 2015
Vineri, 23 Ianuarie 2015
Marţi, 30 Decembrie 2014
Marţi, 16 Decembrie 2014
Vineri, 12 Decembrie 2014