Scandalul cartofilor toxici din piețele românești / Ce spun inspectorii, după prelevarea probelor

321
Scandalul cartofilor toxici din piețele românești / Ce spun inspectorii, după prelevarea probelor - cartofipetarabaredus1405926163-1406291330.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, prin presă circulau tot soiul de informații care discreditau cartofii uriași prezenți pe tarabele din piețele românești. Se pare că lucrurile nu stau deloc așa, motiv pentru care consumatorii ar trebui să fie liniștiți. 


Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din posturile de inspecție la frontieră efectuează controlul documentar și/sau de identitate și permit importul în România numai pentru transporturile cu produse de origine nonanimală pentru care sunt respectate cerințele prevăzute în normele privind siguranța alimentelor în vigoare. 


În cadrul programului anual de monitorizare au fost prelevate probe de cartofi din țări terțe precum și din state membre UE (Franța, Belgia, Polonia etc) și analizate în cadrul laboratoarelor de specialitate și care s-au dovedit a fi conforme, nefiind declanșată nici o alertă pentru acest produs, acțiunea fiind în derulare.



CITEȘTE ȘI Atenție! Cartofi toxici în piață. Cum îi recunoști





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cartofii. Îngrașă sau nu?
Luni, 18 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Pâine de casă cu cartofi
Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Din secretele pregătirii cartofilor
Pagina a fost generata in 1.157 secunde