Pâine de casă cu cartofi

185
Pâine de casă cu cartofi - 17novpainecasa-1384695945.jpg

Articole recomandate

Ingrediente: 1 kg făină, 400 g cartofi, sare, frunză de varză, 30 g drojdie, 2 linguri de ulei.

Preparare: Cartofii se fierb cu coajă în apă cu sare. După care îi curățăm de coajă, îi zdrobim și îi punem deoparte, la răcit. Separat, în alt vas, facem o plămădeală astfel: punem făina, adăugăm drojdia dizolvată în prealabil în-

tr-un pic de apă călduță cu sare, frământăm un pic plămădeala și lăsăm la dospit. După ce a dospit, adăugăm cartofii zdrobiți, sare si apă călduță, până rezultă un aluat de consistență potrivită, nici prea tare, nici prea moale, pe care îl frământăm bine până apar bășici. Lăsăm la dospit circa 1-2 ore.

După ce aluatul a dospit, pe masă presărăm un pic de făină, turnăm aluatul peste și îi dăm o formă. Tava rotundă se tapetează cu folie de aluminiu, peste ea se pune o frunză mare de varză crudă, unsă cu un pic de ulei, si se așază aluatul. Se dă cuptorul la foc mare, iar aluatul îl lăsăm în formă să dospească încă 30 de minute. Când punem pâinea la cuptor, dedesubt, pe plită, așezăm și un vas cu apă rece. Lăsăm cuptorul circa 15 minute la foc tare, apoi reducem la jumătate. Deschidem cuptorul numai după o oră și 10 minute. După aproximativ 2,5 ore, scoatem pâinea din cuptor. Se încearcă dacă este coaptă, eventual se mai poate ține. Se acoperă cu un prosop deasupra, se pune o pungă, apoi iar un prosop și se lasă astfel la răcit. După preferință, mai poți adăuga în aluatul de pâine semințe de floarea-soarelui, de dovleac, susan etc. Sau le poți pune deasupra aluatului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Din secretele pregătirii cartofilor
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 2.0564 secunde