Psihologii se plâng din cauză că sunt nedreptățiți. "Considerăm că se încalcă legea"

143
Psihologii se plâng din cauză că sunt nedreptățiți.

Articole de la același autor

Reprezentanții Colegiului Psihologilor din România contestă Ordinul privind evaluarea copiilor cu dizabilități și solicită miniștrilor de resort abrogarea acestui act normativ, întrucât anulează dreptul psihologilor de a obține un onorariu sau un salariu negociat pentru serviciile prestate beneficiarilor, fără să fie reglementată o modalitate de decontare a serviciilor psihologice furnizate.


"Considerăm că prin acest act normativ se încalcă dreptul psihologilor la muncă, așa cum este el reglementat legal. Însă cel mai grav aspect este afectarea drepturilor copiilor cu dizabilități care au nevoie de evaluarea psihologică. Din aceste motive, solicităm abrogarea Ordinului, ce conține prevederi neconstituționale și nelegale", a declarat astăzi președintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniței, notează agerpres. 


Potrivit CPR, efectul imediat este întârzierea obținerii avizului psihologic necesar pentru încadrarea în grad de handicap a copiilor cu dizabilități, iar pe termen lung "blocarea sistemului" de evaluare psihologică și majorarea "nejustificată" a cheltuielilor necesare furnizării serviciilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7318 secunde