Raport alarmant al Agenției Naționale Antidrog

235
Raport alarmant al Agenției Naționale Antidrog - adolescentidrogati-1353082509.jpg

Articole de la același autor

Ultimul raport al Agenției Naționale Antidrog arată că din ce în ce mai mulți adolescenți au început să consume droguri de mare risc.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în cazul prevalenței con-sumului de canabis, de substanțe inhalante și amfetamine, se arată în raport. Documentul mai arată că, în ultimii ani, în România nu mai există o diferență între sexe, în ceea ce privește consumul. 


Patologia psihiatrică asociată consumului de droguri, adică tulburări de personalitate, depresie, anxie-tate, tulburări de afect, reflectă o creș-tere de aproape patru ori a numărului de cazuri diagnosticate cu diferite afecțiuni psihice, deși numărul total de cazuri care sunt sub tratament pentru consum de droguri este în scădere față de anul anterior.

În majoritatea județelor, printre care și Constanța, la secțiile de primiri urgențe, numărul consumatorilor de substanțe noi psihotrope a repre-zentat jumătate din numărul total de cazuri ajunse pe mâinile medicilor pentru 2011, se mai precizează în raport. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1249 secunde