Recuperarea medicală pentru entorsa de genunchi

693
Recuperarea medicală pentru entorsa de genunchi - printdeasupramacheteiaquarecuper-1399650412.jpg

Articole de la același autor

Leziune a ligamentelor, entorsa de genunchi este o afecțiune ce poate varia în severitate, de la o ușoară întindere la o ruptură liga-mentară completă. 


Dr. Mădălina Iliescu, medic primar recuperare medicală, coordonatorul Centrului de Recuperare "Aqua", a explicat: "Există trei grade de entorsă de genunchi: gradul I, caracterizat prin ușoară întindere ligamentară ce produce durere și tumefacție, gradul II caracterizat prin ruptură parțială a aparatului ligamentar, și gradul III, caracterizat prin ruptură completă ligamentară, ce necesită adesea intervenția chirurgicală. Majoritatea leziunilor ligamentare implică ligamentul colateral median, ligamentul încrucișat anterior sau ambele. Ligamentul încrucișat posterior este afectat foarte rar. Lezarea ligamentului colateral median poate fi cauzată de o lovitură în partea externă a genunchiului, în special dacă piciorul este fixat la sol, în momentul traumatismului. Foarte rar este afectat ligamentul colateral lateral, dat fiind că partea mediană a genunchiului este expusă mai greu unui traumatism direct. Iar lezarea ligamentului încrucișat anterior este frecvent întâlnită la tineri, practicanți de sport de masă sau de performanță; este vorba despre orice sport care implică accelerarea și decelerarea, dar și mișcări de accelerare sau de rotație, precum baschet, fotbal, hochei, schi sau fotbal american". 


Cât privește recuperarea în urma unei entorse de genunchi, aceasta constă în kinetoterapie, însoțită de alte mijloace terapeutice adjuvante: căldură locală, masaj, fizioterapie (electroterapie). 


"Exercițiile, ce trebuie efectuate de acești pacienți și care sunt recomandate de medicul de recuperare și kinetoterapeut sunt cele de mobilizare articulară progresivă, ca amplitudine de mișcare, de tonifiere musculară, pentru creșterea stabilității active a genunchiului, de echilibru etc", a precizat dr. Mădălina Iliescu. Exercițiile de recuperare trebuie realizate după îndepărtarea aparatului gipsat sau a ortezei. 


Tratamentul pentru entorsele de genunchi se poate efectua cu succes în Centrul de Recuperare "Aqua". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3977 secunde