Remedii naturiste recomandate în cazul problemelor la urechi

138
Remedii naturiste recomandate în cazul problemelor la urechi - durerile-de-urechi-1682015826.jpg

Articole de la același autor

Durerea de urechi nu reprezintă, de obicei, o problemă de ordin major. Există diverse remedii naturiste care pot fi încercate acasă și care contribuie la ameliorarea simptomelor, chiar dacă, științific, nu s-au dovedit a fi foarte eficiente în comparație cu medicamentele.

În cazul durerilor de urechi, consultarea unui medic este recomandată atunci când disconfortul persistă mai mult de 24 – 48 de ore.

Principalele cauze pentru durerea de urechi le reprezintă infecțiile. De obicei, acestea vin odată cu simptome precum presiuni la nivelul sinusurilor sau durere în gât. Însă, infecțiile auriculare pot fi și de sine stătătoare, etiologia fiind fie virală, fie bacteriană.

De asemenea, alte afecțiuni sau condiții medicale care pot declanșa dureri auriculare sunt: durerea migratoare sau care iradiază din alte zone (dureri stomatologice, sinuzite etc.), afecțiuni cronice la nivelul extremității cefalice, infecții cutanate din jurul urechii, reacții alergice, apă captivă în ureche sau schimbări de altitudine.

Pentru ameliorarea durerilor de urechi, specialiștii recomandă 15 remedii simple care pot fi făcute acasă. Este vorba despre aplicarea unei pungi cu gheață pe zona respectivă, consumul de usturoi, folosirea unei perne calde electrice, a picăturilor auriculare, a analgezicelor, dormitul în poziție ridicată, guma de mestecat, distragerea atenției cu diferite activități, chiropractica, uleiul din arbore de ceai, uleiul de măsline, exercițiile pentru gât, apa oxigenată, ghimbirul și utilizarea uscătorului de păr.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru bronșită
Pagina a fost generata in 0.7167 secunde