Depresia crește riscul de deces prematur

188
Depresia crește riscul de deces prematur - fond-depresie-1682015867.jpg

Articole de la același autor

Depresia este o boală care afectează tot mai mulți tineri. Este cauza care se află pe locul doi privind decesele adolescenților.

Tulburările depresive sunt boli psihiatrice care au o prevalență pe durata vieții de aproximativ 16% și o gamă largă de vârste în ceea ce privește debutul. La tineri, prevalența este mai mică de 1% pentru cei cu vârsta de 8 ani și mai mici, de 2,8% în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 13 ani și 5,6% pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Simptomele depresiei pot varia de la ușoare până la severe. Poți recunoaște un om depresiv prin tristețea sau starea sa de zi cu zi, prin pierderea interesului sau a plăcerii în activități odată plăcute sau modificările apetitului. De asemenea, o persoană în depresie poate pierde sau crește foarte mult în greutate, fără legătură cu dieta. O astfel de persoană se confruntă, de multe ori, cu probleme legate de somn, pierderea energiei sau oboseala crescută sau creșterea activității fizice fără scop. De exemplu, își poate roti mâinile inutil. Mișcările, însă, și vorbirea sunt încetinite la o persoană depresivă. Alte simptome ale unui om depresiv mai sunt sentimentul lipsei de valoare sau sentimentul vinei, dificultățile de gândire, concentrare sau luare a deciziilor, gândurile despre moarte și tentative de sinucidere.

În cazul unei tulburări depresive, pe lângă tratamentul recomandat de specialist mai este indicat și un supliment natural pe bază de valeriană. Acesta contribuie la susținerea unui psihic sănătos. Totodată, îmbunătățește calitatea și durata somnului, fără stări de amețeală, somnolență și oboseală la trezire.

Pentru un diagnostic de depresie, simptomele menționate trebuie să dureze cel puțin două săptămâni. Pacientul depresiv va prezenta o schimbare în privința modului anterior de funcționare și de comportare. De asemenea, afecțiunile medicale, precum problemele tiroidiene, o tumoare cerebrală sau deficitul de vitamine, pot imita simptomele depresiei. Conform statisticilor, una din șase persoane (16,6%) se va confrunta cu depresie la un moment dat în viață. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să dezvolte depresie, iar unele studii arată că o treime dintre femei vor experimenta un episod depresiv major în viața lor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.988 secunde