Revoluție în lumea medicinei! Un rinichi de porc continuă să funcţioneze în corpul unui om

373
Revoluție în lumea medicinei! Un rinichi de porc continuă să funcţioneze în corpul unui om - surgeongettyimages20014032300157-1692272931.jpg
Un rinichi de porc modificat genetic continuă să funcţioneze la peste o lună de la momentul la care a fost transplantat în corpul unui om aflat în moarte cerebrală, un record şi o etapă esenţială în încercarea de a găsi o soluţie pentru deficitul cronic din domeniul donării de organe, a anunţat miercuri o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite, transmite AFP, potrivit Agerpres.


Transplantul a fost realizat la spitalul NYU Langone din New York la data de 14 iulie asupra unui bărbat în vârstă de 57 de ani aflat în moarte cerebrală şi conectat la aparate de suport vital după ce corpul său a fost donat ştiinţei.


Aceste transplanturi de organe de la animal la om, numite şi xenotransplanturi, sunt dezvoltate în speranţa de a răspunde deficitului de donări de organe într-o ţară în care zeci de mii de pacienţi se află pe lista de aşteptare pentru transplanturi.

Cele peste 30 de zile care au trecut de la efectuarea transplantului reprezintă "cea mai lungă perioadă în care un rinichi de porc modificat genetic funcţionează la un om", a declarat spitalul într-un comunicat, indicând că intenţionează să continue acest experiment pentru încă o lună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde