Prelevare de organe la Constanţa, pentru salvarea a trei vieţi! Totul datorită unei familii care a pierdut un om drag

3893
Prelevare de organe la Constanţa, pentru salvarea a trei vieţi! Totul datorită unei familii care a pierdut un om drag - 34297505371340119724845168674741-1682408376.jpg

Articole de la același autor

Recent, a fost celebrată Ziua Națională a Transplantului, eveniment ce reprezintă o conștientizare a faptului că transplantul salvează viețile unor oameni care altfel nu ar avea altă șansă. În acest context, trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi, datorită gestului altruist făcut de o familie care, deşi a pierdut pe cineva foarte drag, a fost de acord cu donarea de organe, dar şi graţie echipelor medicale implicate în activitatea de transplant, de la donare la transplant.


La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanta s-a realizat prima prelevare de organe din acest an, de la un pacient decedat în urma unui tragic accident rutier.


„Ne înclinăm cu profund respect și recunoștință în fața familiei îndurerate, care a acceptat să treacă peste propria suferință și să dea o șansă la viață semenilor aflați în suferință. În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. Mulţumim colectivului ATI și echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanța, formată din Dr. Marius Prăzaru – coordonator transplant, Dr. Adina Gherghinoiu – kdp, care au facut posibil să apară speranţa în sufletul altor trei oameni”, transmit reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.


Pentru intervenţia de prelevare, la Constanța, au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de Dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat și Dr. Vlad Olaru - pentru rinichi.


Efortul lor a fost continuat de echipele neobosite ale centrelor de transplant. Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al IC Fundeni, coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, un pacient critic a beneficiat de un transplant de ficat realizat cu succes de echipa de chirurgi condusă de Prof.Dr. Vladislav Brașoveanu, alături de echipa ATI - Prof.Dr. Dana Tomescu, Conf.Dr. Mihai Popescu, Dr. Mihaela Olita.


În acelaşi timp, la Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal Fundeni, alți doi pacienți au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant conduse de Dr. Cătălin Baston și Dr. Constantin Gângu, suport ATI – Dr. Liliana Domnișor.


De la începutul anului, la nivel naţional s-au înregistrat 23 donatori în moarte cerebrală de la care s-au prelevat organe şi ţesuturi. Medicii români au salvat 88 de pacienți prin intervenţiile de transplant, cu organe provenite de la donatori decedaţi: 23 transplanturi hepatice, 60 transplanturi renale, cinci transplanturi de cord şi un transplant plămân. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde