Familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală, acord pentru donare organelor victimei

131
Familia unui tânăr aflat în moarte cerebrală, acord pentru donare organelor victimei - donatoriisuntingerimiidebolnavia-1543230638.jpg
Familia unui bărbat din Borșa aflat în moarte cerebrală, în urma unui accident de mașină, și-a dat acordul pentru donarea de organe pentru a salva mai multe vieți. 


Duminică, 25 noiembrie, la Spitalul Județean Baia Mare au fost prezente mai multe echipe de medici din România și Olanda pentru a preleva organele tânărului de 34 ani.


Tânărul a fost victima unui accident de circulație produs în 23 noiembrie, pe strada Unirii din Borsa. Bărbatul care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de un barbat de 41 ani. Din cauza leziunilor suferite tânărul a intrat în moarte cerebrală iar familia și-a dat acordul ca organele să-i fie prelevate și donate celor care au nevoie. O echipă de medici a ajuns ieri la spitalul din Baia Mare cu o avion militar pentru prelevarea organelor.


De la tânărul din Borșa au fost prelevate ficatul, rinichii, inima și plămânii. Ficatul și inima au ajuns la un pacient din București, rinichii la Cluj-Napoca, iar plămânii în Olanda, prin Eurotranplant.


sursa: realitateademaramures.netComentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5114 secunde