Riscurile infecțiilor respiratorii severe în primul trimestru de sarcină

123
Riscurile infecțiilor respiratorii severe în primul trimestru de sarcină - infectii-sarcina-1687261026.jpg

Articole de la același autor

Infecţia respiratorie acută în primul trimestru de sarcină este asociată cu un risc mai mare de apariţie a unor anomalii cardiovasculare la bebeluşi. În timpul primului trimestru, doar anumite anomalii cardiovasculare congenitale majore sunt asociate în mod semnificativ cu infecţiile respiratorii acute în cadrul analizei multivariate.

Riscul de a dezvolta anumite anomalii congenitale cardiovasculare majore pot fi de trei ori mai mari în cazul în care mama a suferit o infecţie respiratorie acută în primul trimestru de sarcină. Infecţiile materne în timpul sarcinii pot avea implicaţii grave pentru bebeluşi. Pot apărea anomalii în structura sau funcţiile corpului prezente la naştere, spre exemplu, sindromul Down şi defecte de tub neural. Asocierea între infecţiile respiratorii la începutul sarcinii şi defectele cardiace este făcută din mai multe motive. Unele boli infecțioase, de exemplu, ar putea trece direct la copil prin intermediul placentei și pot apărea, astfel, probleme de dezvoltare. De asemenea, medicamentele pe care mama le ia pentru a trata diferite infecții pot afecta indirect copilul.

Oamenii de ştiinţă recomandă evitarea, pe cât posibil, a infecţiilor respiratorii în timpul sarcinii şi utilizarea măsurilor de prevenţie, cum ar fi vaccinarea contra agenţilor patogeni respiratori pentru protecţia faţă de anomaliile congenitale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2925 secunde