Durerile de picioare sunt provocate, uneori, de cheagurile de sânge

586
Durerile de picioare sunt provocate, uneori, de cheagurile de sânge - fond-dureri-picioare-2-1687260976.jpeg

Articole de la același autor

Durerea de picioare de la genunchi în jos poate fi provocată de o mulţime de factori, inclusiv de un cheag de sânge (tromboză venoasă profundă). În această situație, durerea de picioare poate reprezenta o urgență medicală pentru că trombul (cheagul) poate ajunge la inimă sau plămâni, unde poate provoca un infarct sau embolie pulmonară. Tocmai de aceea, este foarte important să știţi cum să recunoașteţi un cheag de sânge, pentru a putea acționa rapid.

Nu ştiţi care sunt simptomele sau semnalele de alarmă principale care sugerează formarea unui cheag de sânge? De exemplu, atunci când unul dintre membrele inferioare începe să se umfle, acesta ar putea fi un semn al unei tromboze venoase profunde. Acest tip de cheag (tromb) poate da curs multor probleme, pentru că oxigenul purtat de sânge nu mai ajunge corespunzător la organe, ceea ce înseamnă că pacientul poate să aibă o circulație deficitară a sângelui care cauzează umflarea mâinilor sau picioarelor. Desigur, este adevărat că dimineața vă puteți trezi cu membrele umflate, ca urmare a retenției de apă, însă dacă acestea nu își revin în cursul zilei la forma normală sau rămân la fel pe parcursul câtorva zile consecutive, este indicat să mergeți la medic.

Potrivit dr. Liana Stroie, pe lângă umflarea membrelor, tromboza venoasă profundă vine la pachet și cu o sensibilitate la nivelul picioarelor sau la nivelul altor membre afectate. Dacă nu există o altă explicație pentru durere, cum ar fi un traumatism, sensibilitatea la durere de la nivelul mâinilor sau a picioarelor, acesta poate fi un semnal de alarmă ce indică tromboza venoasă profundă.

„Membrul respectiv poate fi sensibil la atingere și poate să doară. Din păcate, cheagurile de sânge pot să ducă la formarea unor dungi roșii pe suprafața pielii de pe picior, care pot fi calde la atingere. Aceste dungi sau benzi ar putea să apară de-a lungul venelor și sunt foarte ușor de observat. Când le atingeţi, acestea se vor simţi mai calde decât restul pielii din jur. Dacă aceste dungi sunt mai calde și apar pe zona venelor, este important să mergeţi la medic cât mai repede. De asemenea, una dintre cele mai întâlnite cauze a durerii de picioare este fasceita plantară, o afecțiune care cauzează durere la călcâie și arcadă. Totodată, poate fi vorba și despre metatarsalgie, fapt ce duce la durere și inflamație în scobitura plantară”, a precizat medicul.

Pe de altă parte, de vină pentru durerile de picioare pot fi şi kilogramele în plus, care pun o presiune mare pe articulații și oase sau încălțămintea inconfortabilă, efortul fizic și suprasolicitarea picioarelor. Durerile pot apărea atât la gambă sau călcâi, cât și în arcul piciorului sau la genunchi. Ele pot veni însoțite de inflamații sau alte simptome. Fasceita plantară reprezintă o afecțiune, care își face simțită prezența prin durere în zona medială a arcului plantar longitudinal. De regulă, această durere iradiază spre călcâi și capetele metatarsienelor, agravându-se progresiv, pe parcursul mai multor luni. Oricine poate fi afectat de fasceită, chiar și sportivii sau adolescenții. În general, durerea poate fi observată dimineața, iar mai apoi dispare, după mersul pe jos preț de câteva minute. Din păcate, poate reveni după o plimbare prelungită sau după efectuarea unor exerciții fizice. Important de menționat este că durerea de la genunchi în jos poate fi resimțită inclusiv sub forma unor ace în talpa piciorului, dar aceasta cedează doar în momentul în care persoana afectată se odihnește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5403 secunde