Alertă de gripă și viroze respiratorii! Iată cum facem distincţia între cele două boli şi cum trebuie să acţionăm

432
Alertă de gripă și viroze respiratorii! Iată cum facem distincţia între cele două boli şi cum trebuie să acţionăm - shutterstock1009964608-1649148698.jpg
Alertă de gripă și viroze respiratorii la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, anunţă reprezentanţii unităţii sanitare, pe pagina oficială de Facebook.Medicii recomandă ca, în cazul apariției unor simptome de viroză sau gripă, îndeosebi în cazul copiilor, să se ia legătura imediat cu medicul de familie care poate recomanda un consult. Depistarea gripei se poate face în unitățile medicale, unde se prezintă pacientul simptomatic, folosind un test antigripal. Boala se tratează în spital sau la domiciliu, după caz, folosind medicație specifică, antivirală.

De unde ştim că e gripă şi nu viroză?

“Trebuie să facem distincția între virozele respiratorii și virusul gripal. În cazul virozelor respiratorii semne precum febra, tusea ,starea de oboseală, rinorea, uneori durerile în gât sunt de intensitate mai redusă. În cazul gripei, simptomele sunt mult mai accentuate și persistente. Gripa debutează brusc, cu febră și cefalee. Febrei, care poate să ajungă și la 39 de grade, i se adaugă durerile musculare, frisoanele, o tusă seacă, dar și o stare de oboseală marcantă și chiar weezing (respirație șuierătoare). Gripa poate duce la complicații, cel mai frecvent pulmonare dar în cazul copiilor vorbim și de laringite sau complicații în sfera ORL, asta dacă nu este tratată la timp”, spune dr.Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara, în postarea de pe reţeaua de socializare.

În ambele situații este necesară izolarea pacientului pentru a nu transmite mai departe boala. Pe lângă medicația specifică și simptomatică, se recomadă și consumul cât mai mare de lichide.

Pagina a fost generata in 1.4573 secunde