Răceala şi gripa, tratate cu uleiuri esenţiale

222
Răceala şi gripa, tratate cu uleiuri esenţiale - racealasigripa-1637696366.jpg
Puţini dintre noi ştim că uleiurile esențiale din plante sunt unele din cele mai vechi medicamente utilizate în lupta cu răceala şi gripa. Esențele care provin din plante, semințe, frunze sau flori au fost primele remedii folosite de strămoșii noștri. Uleiurile esențiale conţin sute de molecule care lucrează împreună pentru a distruge virusurile şi bacteriile şi pentru a menține sănătatea unei persoane.

Unul din cele mai populare uleiuri esențiale care tratează inclusiv negii, nu doar gripa şi răceala, este uleiul de oregano, considerat un ulei care încălzește organismul, de aceea, ar trebui utilizat cu precauție. Acesta nu se va aplica la nivelul feţei sau gâtului fără să fie diluat întâi cu ulei de măsline sau cu alt ulei asemănător.

Lămâia este excelentă pentru stimularea sistemului imunitar. În acest scop, se vor pune câteva picături de lămâie în fiecare pahar de apă băut, în timpul unei zile, sau se va consuma sub formă de capsule. Uleiul de scorțișoară este asemănător cu cel de oregano, pentru că încălzeşte, stimulează sistemul imunitar, protejează sistemul digestiv şi pancreasul. Se va aplica pe picioare sau se va inhala.

Recomandate sunt şi uleiurile de mentă şi eucalipt, care sunt liniștitoare şi revigorante. Acestea pot fi aplicate direct pe gât, piept sau spate sau pot fi inhalate pentru desfundarea sinusurilor. Atât uleiul de mentă cât şi cel de eucalipt pot fi aplicate, în siguranţă, pe piele. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3007 secunde