România, țara cirozei

438
România, țara cirozei - oamenipestrada-1321527837.jpg

Articole de la același autor

Suntem fruntași în UE la decese provocate de bolile de ficat. Cel puțin asta arată un studiu realizat de Econtext, potrivit căruia rata mortalității din cauza bolilor de ficat este în România de 53 de persoane la suta de mii. Astfel, aproximativ 11.000 de români au murit anul trecut în urma bolilor hepatice. De aceea, România se situează pe primul loc în topul deceselor cauzate de afecțiuni ale ficatului.
În România sunt aproximativ un milion de persoane infectate cu virusul hepatitei de tip C, iar un studiu realizat de Econtext relevă că suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese cauzate de bolile hepatice.
Calitatea actului medical
Econtext încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra sistemului medical din România, cu scopul de a sensibiliza opinia publică asupra necesității de a reforma sistemul medical, de a pune accent pe calitatea actului medical. Este imperios necesar să avem spitale bine dotate, cu doctori eficienți, nu să avem sute de unități sanitare în care efectiv se moare cu zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5805 secunde