România va primi de la Comisia Europeană 6 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului de sănătate

1352
România va primi de la Comisia Europeană 6 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului de sănătate - rogobete1024x682-1697565473.jpeg
Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi seară, că România va primi aproximativ 6 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru acces mai uşor la servicii de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi gravi.


„Astăzi, Secretarul de Stat Alexandru Rogobete, a prezentat în faţa Comisiei Europene, planurile de dezvoltare cu fonduri de la Bruxelles, pentru domeniile prioritare din sistemul medical românesc. Printre priorităţi se află accesul mai uşor la servicii de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi gravi”, a transmis, marţi seară, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului citat, capacitatea actuală a sistemului medical de prevenţie, diagnostic şi tratament pentru oncologie, AVC, infarct miocardic acut, în fiecare regiune a fost prezentată într-o analiză efectuată de secretarul de stat.
Ministerul Sănătăţii a supus aprobării Comisiei Europene dezvoltarea sistematică a domeniilor prioritare în funcţie de nevoile identificate în fiecare regiune şi în fiecare segment prioritar.


„Pentru a putea dezvolta infrastructura sistemului medical de sănătate, înainte de toate, trebuie să cunoaştem şi să recunoaştem, cu responsabilitate, situaţia actuală. Aici este condiţia indispensabilă pentru un plan logic de investiţii, care să răspundă nevoilor actuale de servicii de sănătate. Sistemul trebuie dezvoltat numai dacă este privit unitar. Nu se poate dezvolta doar pe anumite componente, pentru că asistenţa medicală este un întreg, iar dacă o verigă nu funcţionează, de cele mai multe ori, se blochează întreg sistemul”, a declarat, în faţa comisarilor europeni, secretarul de stat al ministerului Sănătăţii, Alexandru Rogobete, preluat de news.ro


Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii, echipa a finalizat în această vară Strategia Naţională de Sănătate pentru periaoda 2023-2030 şi Planurile de dezvoltare Regională.


„În baza acestor documente programatice, Comisia Europeană va oferi finanţarea necesară pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical. Ministerul condus de Alexandru Rafila a dezvoltat investiţii de peste 5 miliarde de lei în spitalele din România, în ultimii doi ani de mandat”, se mai arată în documentul citat.


Potrivit acestuia, documentele programatice susţinute astăzi în faţa Comisiei Europene cuprind maparea serviciilor medicale existente, în domeniile prioritare cum sunt oncologia, pacienţii cu AVC, politraumă, arşi gravi etc, respectiv, nevoile identificate pentru echilibrarea capacităţii de răspuns a sistemului medical din România.


”Circa 6 miliarde de euro vor fi finanţaţi de Comisia Europeană pentru schimbarea înfăţişării sistemului medical din România”, se mai arată în document.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4894 secunde