Ruptura de menisc. De ce apare și cum o poți trata?

220
Ruptura de menisc. De ce apare și cum o poți trata? - fizioterapiebucuresti-1649845258.jpg

Articole recomandate

Ruptura de minisc este una dintre cele mai frecvent întâlnite leziuni la nivelul genunchiului, cu care se poate confrunta orice persoană, indiferent de vârstă.


Dacă experimentezi dureri, rigiditate sau inflamație la nivelul genunchiului, atunci s-ar putea să te confrunți cu un menisc rupt.
Ruptura de menisc, apare de cele mai multe ori, datorită unei presiuni prea mari puse pe genunchi sau atunci când pui toată greutatea pe acesta. Din acest motiv, sportivii sunt cei care se confruntă adesea cu ruptură de menisc, însă și persoanele în vârstă sunt predispuse la acest tip de leziune.
 
Deși ai crede, că doar dacă vei face sport extrem, tânăr fiind, poți ajunge la o fractură de menisc, din păcate nu este așa. Orice răsucire sau rotire a genunchiului, în mod forțat, poate provoca o ruptură a acestuia.
 
În cele mai multe cazuri tratamentul rupturii de menisc se face fără intervenție chirurgicală și poate fi făcut în București la FizioLife.ro, prin fizioterapie.


Ce este ruptura de menisc?


Pentru a înțelege ce este ruptura de menisc, este important să înțelegem, faptul că, la nivelul genunchiului, se întâlnesc cele 2 oase: tibia, femurul și rotula.
 
Între femur și tibie, se află meniscul, care este o bucată de fibrocartilaj în forma literei C (meniscul medial - care este mai puțin flexibil), iar acesta este ca o pernă moale între cele 2 oase, asigurând astfel protecția cartilajului, amortizând, stabilizând și protejând genunchiul.
 
Poți resimți ruptura de menisc sub forma unei pocnituri la nivelul genunchiului, dar acesta îți va afecta genunchiul doar după un timp.
 
Inflamarea, dificultatea la îndoire sau întinderea genunchiului, senzația de instabilitate, și durerea la nivel local, pot indica faptul că ai un menisc rupt și ai nevoie de un tratament, pe care îl poți face, în București la Fiziolife.ro.
 
În caz contrar acesta se poate desprinde și se poate deplasa în articulație.


De ce apare ruptura de menisc?


O ruptură de menisc poate fi provocată printr-o întoarcere bruscă a genunchiului, prin îngenuncheat, ghemuit sau în timp ce ridici ceva greu.
 
Inclusiv atunci când, te ridici brusc de pe scaun iar pivotarea genunchiului nu se face corespunzător, poate provoca o ruptură de menisc.
 
Exercitarea presiunii pe care o pui pe genunchi atunci când practici anumite sporturi, precum este mișcarea de torsiune, efectuată în cazul practicării tenisului sau ridicarea de greutăți în sala de fitness. Acestea se numesc leziuni traumatice, datorită faptului că genunchiului este suprasolicitat.


Cum se tratează ruptura de menisc?


În cazul unei rupturi de menisc, medicul ortoped este cel care îți va prescrie un tratament, în funcție de tipul rupturii și al leziunii, de dimensiunie și localizare.
 
Medicul va lua în considerare și vârsta pe care o ai dar va dori să afle și care sunt tipurile de activitate pe care le desfășori.
 
Tratament nechirugical


Tehnica RCGE (Repaus, Comprese, Gheță și Elevație)


Medicamente antiinflamatorii;


Exerciții de Kinetoterapie la fiziolife.ro în București;


Tratament ortopedic ( bandaje și proteze)


Tratament chirurgical


Sutura de menisc;
Meniscectomie;
Implant de menisc;
Stimulare electrică a muschilor;
Injecții cu celule regeneratoare.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4248 secunde