Sângerarea este o complicație ce poate apărea după un chiuretaj

522
Sângerarea este o complicație ce poate apărea după un chiuretaj - sangerare-1691582421.jpg

Articole de la același autor

Ați suferit recent un chiuretaj? În acest caz, trebuie să știți că sângerarea constituie una dintre cele mai frecvente complicații cu care vă puteți confrunta, fiind, în general, determinată de leziuni minore ale uterului sau colului uterin. În majoritatea cazurilor, sângerarea după chiuretaj nu constituie, însă, un motiv de îngrijorare, cantitatea de sânge pierdută fiind una redusă, în special în primele zile de după procedură. Medicii spun că sângerarea vaginală după chiuretaj poate fi similară menstruației normale sau poate fi chiar mai ușoară. Cu toate acestea, fiecare organism reacționează diferit la chiuretaj, iar unele femei pot experimenta sângerări mai abundente.

Potrivit specialiștilor, simptomele asociate cu sângerarea vaginală după chiuretaj includ disconfort sau dureri la nivelul abdomenului inferior, crampe uterine, slăbiciune sau oboseală, secreții vaginale anormale, dificultăți la urinare sau defecare, febră și apariția unor senzații de presiune la nivelul vaginului. În plus, sângele eliminat poate avea un miros neplăcut, lucru cauzat de prezența unor cheaguri de sânge sau a unor resturi de țesut în uter.

Ce cauze potențial grave poate avea sângerarea după chiuretaj? De obicei, se consideră normală experimentarea unei sângerări ușoare după chiuretaj, datorată procesului de vindecare a uterului după eliminarea țesutului. Cu toate acestea, există unele situații în care sângerarea vaginală după chiuretaj pot indica probleme severe. De exemplu, perforația uterină este o complicație gravă care poate să apară în timpul procedurilor chirurgicale sau medicale care implică manipularea uterului, inclusiv în urma chiuretajului uterin. De asemenea, pacienta poate suferi leziuni ale colului uterin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2319 secunde