Vitaminele prenatale sunt foarte importante pentru femeile cu anumite regimuri alimentare

246
Vitaminele prenatale sunt foarte importante pentru femeile cu anumite regimuri alimentare - vitaminejpg-2-1691582472.jpg

Articole de la același autor

Sarcina unei femei este asociată mereu cu modificări fiziologice care apar pe tot parcursul celor nouă luni de graviditate. Uneori, însă, aceste modificări pot fi agravate de o alimentație deficitară, conducând la stări de deficiență în micronutrienți (vitamine) și macronutrienți (proteine, glucide, lipide), precum anemia, cu consecințe dezastruoase pentru mamă și făt. Adesea se administrează micronutrienți femeilor gravide, dar beneficiile acestora sunt limitate, în absența unei alimentații sănătoase, cu excepția acidului folic în perioada de preconcepție. Tocmai de aceea, susțin specialiștii, trebuie ținut cont de faptul că alimentația sănătoasă printr-o dietă variată aduce gravidei o mare parte din vitaminele și mineralele necesare, dar există și situații în care se recomandă administrarea unor suplimente.

Beneficiile vitaminelor și mineralelor administrate prenatal sunt maxime dacă acestea sunt luate cu trei luni înainte de concepție (pentru a participa la formarea sănătoasă a ovulului și apoi a embrionului). Principalii nutrienți pentru sarcină sunt: acidul folic, fierul și calciul. Acidul folic ajută în prevenirea defectelor de tub neural, fierul este important în transportul oxigenului la copil și previne anemia mamei, iar calciul ajută formarea oaselor copilului și previne scăderea osteodensității la mamă. Totodată, vitaminele prenatale sunt și mai importante pentru femeile cu anumite regimuri alimentare și restricții cauzate de alergii sau intoleranțe, probleme medicale sau complicații ale sarcinii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4136 secunde