Vitamina B5 este un aliat excelent împotriva infecțiilor

160
Vitamina B5 este un aliat excelent împotriva infecțiilor - vitamina-8-iunie-1686227205.jpg

Articole de la același autor

Vitamina B5, numită şi acid pantotenic, este esențială pentru o viaţă sănătoasă. Unul dintre rolurile ei este acela de a transforma hrana în energie, dar aduce o mulțime de beneficii organismului. De exemplu, este un aliat excelent împotriva infecțiilor. În general, susţin specialiştii, aceasta se găseşte în mod natural în multe surse de mâncare, cum ar fi somonul, broccoli, crustaceele, carnea de pui, de curcan, în special în organe ale animalelor cum este ficatul sau rinichii. Medicii spun că această vitamină contribuie la crearea celulelor roşii ale sângelui, creează hormoni asociaţi stresului, menţin un tract digestiv sănătos, procesează alte vitamine, în special B2 şi sintetizează colesterolul.

În plus, vitamina B5 este utilizată ca supliment pentru reducerea nivelului de colesterol şi s-a descoperit că este benefică în ameliorarea simptomelor diabetului zaharat. De asemenea, trebuie precizat că acidul pantotenic ajută organismul să descompună grăsimile, carbohidrații și proteinele, astfel încât organismul uman să le poată folosi pentru energie și pentru a reconstrui țesuturile, mușchii și organele.

Vitamina B5 mai are şi rol în sinteza coenzimei A, care este implicată în sinteza acizilor grași și este importantă pentru transformarea alimentelor în acizi grași și colesterol. Studiile arată că grăbește vindecarea rănilor de pe piele, ameliorează acneea şi crește rezistența sistemului imunitar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.436 secunde