Sucul de sfeclă roșie ajută la reducerea riscului de atac de cord

146
Sucul de sfeclă roșie ajută la reducerea riscului de atac de cord - sucul-de-sfeclajpg-2-1686227167.jpeg

Articole de la același autor

În prezent, boala coronariană este cea mai frecventă cauză a atacurilor de cord și cel mai mare ucigaș atât al bărbaților, cât și al femeilor din întreaga lume. Pentru a ameliora simptomele pacienţilor, pe lângă medicaţie, specialiştii recomandă sucul de sfeclă roșie, care ajută la reducerea riscului de atac de cord, arată un studiu. S-a constatat că un consum de doar 70 ml pe zi reduce la mai mult de jumătate atacurile de cord sau alte complicații la pacienții cu stent. Totodată, sucul violet, cunoscut pentru reducerea tensiunii arteriale, conține nitrați care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin, spun cercetătorii. De asemenea, sucul bogat în nitrați pare să restabilească, de asemenea, funcția endoteliului, celulele care căptușesc interiorul tuturor vaselor de sânge. Acesta este esențial pentru a menține vasele de sânge să funcționeze normal, dar acest lucru se pierde în inflamație.

Cercetătorii au mai descoperit că veziculele s-au vindecat mai repede în grupul care a băut sucul de sfeclă roșie bogat în nitrați, iar numărul de globule albe inflamatorii din probele de lichid prelevate din veziculele lor a fost mai mic după trei zile. Totodată, oamenii de știință cred că nivelurile crescute de oxid nitric au ajutat să accelereze cât de repede voluntarii să se recupereze după inflamație, trecând celulele imune cheie dintr-o stare care promovează inflamația la o stare antiinflamatoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Dieta cu suc de sfeclă roșie
Pagina a fost generata in 0.4516 secunde