Untul de cacao rehidratează şi revitalizează pielea

112
Untul de cacao rehidratează şi revitalizează pielea - untuldecacao1-1652790072.jpg

Articole de la același autor

Vântul puternic, oscilaţiile de temeperatură, precum şi soarele arzător nu sunt benefice pentru ten şi piele, deshidratându-le în exces. Totuşi, untul de cacao, cu calităţile sale impresionante, poate fi aliatul vostru în absolut orice sezon. Untul de cacao este un ulei de natură vegetală, obţinut din extras de cacao, el fiind hidratant şi având proprietăţi emoliente, pe care le puteţi regăsi în multe produse cosmetice.

În primul rând, spun specialiştii, untul de cacao este bogat în vitaminele E şi K, dar şi în acizi graşi precum acidul lauric, acidul meristic, acidul arahidonic ori acidul stearic. Adesea găsiţi untul de cacao pe lista de ingrediente a produselor cosmetice pe care le folosiţi, asta datorită faptului că este absorbit uşor şi rapid de piele, dar are şi proprietăţi antioxidante. Astfel, puteţi înlocui loţiunile hidratante şi cremele de faţă şi de corp cu un unt de cacao natural, presat la rece, pe care îl găsiţi în magazinele de profil sau în magazinele online.

După ce l-aţi cumpărat, aplicaţi un strat subţire de unt de cacao pe piele, imediat după ce aţi ieşit din duş. În acest fel, el va pătrunde rapid în piele, hidratând-o în profunzime. Apoi, dacă aveţi bătături în palme sau pe laba piciorului, aplicaţi un strat gros de unt de cacao pe zona respectivă şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte. Dimineaţa veţi observa că pielea s-a înmuiat şi aţi scăpat de bătături, precizează dozadesanatate.ro. Pe de altă parte, vara, atunci când soarele vă arde stratul exterior al pielii, pielea se deshidratează şi se exfoliază. Folosiţi untul de cacao pentru a rehidrata pielea, dar şi pentru a calma durerile şi senzaţia de usturime. Totodată, untul de cacao umple ridurile fine, revitalizând pielea, deci poate fi folosit cu succes pentru a combate semnele îmbătrânirii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9969 secunde