Cât de nocive sunt cuptoarele cu microunde. Ce spun specialiştii
Articole de la același autor
Estetica genitală, disponibilă acum şi la Constanţa. Ce proceduri pot fi efectuate
05 Februarie 2022
Rezecţie multiorganică, pentru a reduce masa tumorală a unei paciente, la Spitalul de Urgenţă. „Efectiv, m-am îngrozit”
11 Februarie 2022
Protest de amploare la Spitalul Judeţean Constanţa. "Nu ne putem bate joc de bolnavi!"
21 Februarie 2022
De ce evită unele persoane contactul vizual, în timpul unei conversații
06 Februarie 2022
Tatuajele pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului
26 Ianuarie 2022
Este indicat să folosiţi cuptorul cu microunde? Unii specialişti sunt de părere că printre efectele negative ale folosirii cuptorului cu microunde se numără posibilele modificări ale structurii chimice a alimentelor, care pot provoca daune pe termen lung. La ora actuală, există numeroase studii în legătură cu principalele efecte negative ale folosirii cuptorului cu microunde. Este clar, în prezent, acesta este un aparat foarte popular în casele din întreaga lume, doar că înainte de a-l folosi trebuie să ştiţi că ar putea avea un impact negativ asupra sănătății.
În acest sens, unele studii au descoperit că încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde reduce nivelul de vitamina B12, distruge flavonoidele și poate ucide enzimele din laptele matern, reducându-i proprietățile antibiotice. Toate acestea au drept consecință daune asupra sănătății, arată dozadesanatate.ro. În continuare, vom enumera principalele efecte negative ale folosirii cuptorului cu microunde. În primul rând, la încălzirea alimentelor lichide, pot fi generate explozii: când apa este încălzită în cuptorul cu microunde, poate atinge temperaturi de fierbere, dar fără bulele tradiționale. De aceea, nu vă daţi întotdeauna seama dacă apa a fiert sau nu. Din păcate, recipientul se poate sparge când ușa este deschisă și are loc o schimbare a temperaturii. Acest lucru poate provoca arsuri cu abur și apă fierbinte pe mâini, față, gât etc. Apoi, trebuie să aveţi grijă când încălziţi apa pentru ceai sau cafea sau un alt lichid, cum ar fi supa sau laptele. Printre efectele negative ale folosirii cuptorului cu microunde se numără şi alterarea alimentelor. Acest lucru implică faptul că nivelurile de vitamina B 12, importantă pentru formarea celulelor și a globulelor roșii, sunt reduse. Practic, are loc distrugerea aproape completă a flavonoidelor, care sunt antiinflamatorii și ajută la prevenirea cancerului. În acelaşi timp, ucide enzimele din laptele matern și îi poate distruge proprietățile antibiotice.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 20 Februarie 2022
Marţi, 14 Decembrie 2021
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Luni, 11 Octombrie 2021
Joi, 23 Septembrie 2021
Miercuri, 08 Septembrie 2021
Luni, 30 August 2021
Joi, 05 August 2021
Marţi, 03 August 2021
Luni, 02 August 2021