Motive de îngrijorare la apariția furnicăturilor de mâini și picioare

373
Motive de îngrijorare la apariția furnicăturilor de mâini și picioare - fond-intepaturile-in-talpa-1683136392.jpg

Articole de la același autor

Furnicăturile de la mâini și de la picioare își fac apariția din diverse motive. Dacă persistă și au ca motiv, de exemplu, statul într-o poziție vicioasă, atunci nu sunt îngrijorătoare. Amorțeala brațelor sau a picioarelor, însoțită de furnicături care sunt episodice, severe sau cronice, poate semnala existența unor probleme grave de sănătate.

Furnicăturile care sunt însoțite și de alte simptome precum durere, amorțeală sau mâncărime pot fi un semn de leziune a nervilor ce poate rezulta din diverse leziuni traumatice, infecții bacteriene sau virale, expunerea la un mediu toxic sau boli sistemice.

Nivelul crescut al zahărului din sânge în cazul persoanelor cu diabet acționează ca o toxină asupra nervilor și poate duce la apariția furnicăturilor de la nivelul mâinilor și picioarelor. În plus, furnicăturile, amorțeala și înțepăturile de la nivelul mâinilor, picioarelor și degetelor reprezintă simptome ale neuropatiei diabetice sau ale distrugerii nervoase în corelație cu diabetul.

Slăbiciunea resimțită în mâini sau senzația de furnicături și de amorțeală la nivelul picioarelor pot fi semnul unei afecțiuni a coloanei vertebrale, mai exact al herniei de disc.

Potrivit specialiștilor, în funcție de zona vertebrală în care se instalează și de rădăcinile nervoase pe care le afectează - lombară, cervicală sau toracică -, hernia de disc poate produce diferite simptome, inclusiv durere radiantă.

Majoritatea discurilor herniate se află la nivelele L4-L5 si L5-S1, producând durere radiantă în jos, pe nervul sciatic. Astfel, pacientul poate simți o senzație de amorțeală și durere pe fața laterală a gambei, fața dorsală a piciorului, dar și la nivelul degetului mare.

Tot în cazul acestei afecțiuni este posibil, de exemplu, ca un pacient să simtă furnicături pe partea superioară a brațului sau pe umăr. Uneori, durerea, amorțeala și furnicăturile pot radia spre degetul mare al mâinii.

În cazul în care furnicăturile apar la nivelul ambelor mâini, este posibil ca pacientul să aibă un deficit de vitamina B12. De asemenea, dacă persoana în cauză se simte fără vlagă, obosită constant și manifestă și aceste furnicături, este posibil să fie diagnosticată cu anemie.

Totodată, o tiroidă cu o activitate mai scăzută poate duce la apariția furnicăturilor, a oboselii, dar și la căderea părului și uscarea tenului.

Și această afecțiune prezintă astfel de simptome, însă ele sunt însoțite de pierderea îndemânării și de anumite tulburări ale aparatului genital.

În altă ordine de idei, boala vasculară periferică poate cauza amorțeli și furnicături la nivelul mâinilor și al picioarelor.

Neuropatia periferică prezintă astfel de manifestări și trebuie imediat investigată.

Nu în ultimul rând, anumite activități ale omului precum statul ore întregi la calculator pot duce la compresia unui nerv de la nivelul încheieturii mâinii, cauzând furnicături. Diagnosticul se stabilește în urma efectuării unei ecografii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9608 secunde