CNIPMMR şi Concordia: „Un sistem de impozitare incert nu va asigura colectarea de venituri suplimentare”

230
CNIPMMR şi Concordia: „Un sistem de impozitare incert nu va asigura colectarea de venituri suplimentare” - 1-1691583094.jpg
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Confederaţia Patronală Concordia au solicitat preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, nemodificarea Codului Fiscal până la data de 1 ianuarie 2024 şi asigurarea predictibilităţii mediului de afaceri în perioada următoare.

„CNIPMMR şi Concordia, cele două confederaţii reprezentative la nivel naţional, au avut astăzi, 9 august, la Senatul României, o întâlnire cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Tema principală a discuţiei a fost reprezentată de măsurile pe care noua coaliţie de guvernare doreşte să le aplice în vederea diminuării deficitului bugetar”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNIPMRR.

Cele două organizaţii patronale au reiterat nemodificarea Codului Fiscal până la data de 1 ianuarie 2024, asigurarea predictibilităţii mediului de afaceri în perioada următoare, anunţarea noilor măsuri cu cel puţin şase luni înainte de aplicarea lor şi fundamentarea adoptării noilor măsuri fiscale cu studii şi analize de impact.

În opinia reprezentanţilor celor două organizaţii, principalele efecte negative din economie în cazul adoptării noilor măsuri vizează scăderea competitivităţii companiilor, pierderea de locuri de muncă, creşterea inflaţiei sau eventualitatea unei colectări mai mici de impozite şi taxe.

„Trecerea de la un sistem de impozitare cert la unul incert nu va asigura colectarea de venituri suplimentare”, se arată în comunicatul citat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6679 secunde