Săptămâna mondială a alăptării

549
Săptămâna  mondială  a alăptării - alaptare-1312118644.jpg
În perioada 1-8 august, în întreaga lume se sărbătorește, începând din 1991 Săp-tămâna mondială a alăptării. Sloganul ediției de anul acesta este "Vorbește cu mine! - Alăptarea o experiență a timpu-lui, a locului și a comunicării" și are ca scop sublinierea importanței comu-nicării și a mijloacelor moderne de transmitere a informației pentru educare ca o investiție într-un viitor sănătos.

Alăptarea este recunoscută ca standardul de aur în ceea ce privește hrănirea sugarului și a copilului mic. Pe lângă faptul că reduce riscurile apariției multor infecții (meningite, infecții respiratorii, digestive, infecții ale urechii sau infecții urinare), alăptarea asigură o dezvoltare emoțională armonioasă și are și beneficii economice atât pentru mamă, cât și pentru sistemul de sănătate. Alăptarea exclusivă reduce mortalitatea infantilă din cauza unor boli comune copilăriei (diaree sau pneumonie) și ajută la refacerea rapidă după boală.

La nivel global și european rata de alăptare este în creștere, pe când în România rata alăptării exclusive a scăzut la 12,6%. Spre comparație, următoarea cea mai mică rată de alăptare exclusivă din Europa este de 53% în Irlanda. În țările nordice rata alăptării exclusive se cifrează în jurul valorilor de 89-94%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Iulie 2011
Stire din Social : În pat cu dușmanul!
Pagina a fost generata in 0.2115 secunde