Sciatica provoacă dureri în partea de jos a spatelui. Care sunt cauzele

411
Sciatica provoacă dureri în partea de jos a spatelui. Care sunt cauzele - fondsciatica-1661519757.jpg

Articole de la același autor

Foarte multă lume se confruntă în ziua de azi cu durere și lipsă de mobilitate la nivelul coloanei vertebrale. De obicei, aceste probleme au două cauze foarte asemănătoare: perioadele lungi de încordare și cele de stat pe scaun. Deseori, iritarea nervului sciatic, cunoscută mai ales ca sciatică, provoacă dureri în partea de jos a spatelui.

Din păcate, această durere se propagă din spate spre picioare și poate radia până la degete. De fapt, susțin specialiștii, sciatica este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate înregistrate în rândul adulților, în special la persoanele sedentare.

În ceea ce privește durerea, aceasta variază de la o persoană la alta, putând persista timp de mai multe zile, săptămâni sau chiar ani și limitează abilitatea de mișcare. Altfel spus, sciatica apare în momentul în care nervul sciatic este comprimat din cauza unei mișcări, a ridicării greutăților sau a menținerii aceleiași poziții toată ziua. Rădăcinile acestui nerv pornesc din măduva spinării, ies printre vertebre și coboară prin fese spre extremitățile picioarelor. La ora actuală, cele mai frecvente cauze ale sciaticii sunt: hernia de disc, îngustarea canalului lombar, fracturile, sarcina etc.


Potrivit dr. Cosmina Anghelescu, simptomele acestei afecțiuni includ dureri de intensitate diferită în timpul mișcării, la care se adaugă imposibilitatea de a efectua diferite mișcări, slăbiciunea musculară, pierderea reflexelor, șchiopătatul. Este clar: foarte mulți oameni au suferit la un moment dat de dureri în partea inferioară a spatelui. „De regulă, aceasta este localizată în zona trunchiului, mai precis la punctul de întâlnire a coastelor cu fesele, fiind cunoscută și ca lumbago. La rândul său, aceasta afectează în măsură foarte mare persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani și se intensifică odată cu înaintarea în vârstă. Pe scurt, coloana vertebrală este alcătuită din mai multe oase (vertebre), separate prin discuri din cartilaje care amortizează mișcările. Acestea sunt acoperite cu un strat subțire de cartilaj și stabilizate de mușchi și ligamente. Zona lombară este porțiunea inferioară a spatelui, alcătuită din alte vertebre care leagă zona toracică de cea a pelvisului și de picioare. Ca să înţelegeţi, aceste vertebre vă permit să vă rotiţi, să vă mișcaţi, să vă aplecaţi, să vă întindeţi şi nu numai. Ca urmare, atunci când suferiţi de lumbago, oricare dintre aceste acțiuni provoacă durere”, a explicat medicul. Specialistul a precizat că există două tipuri de dureri de spate: specifice și nespecifice. Cauzele durerilor de spate specifice (care apar în 20% dintre situații) sunt cunoscute. Acestea pot fi declanșate de osteoartrită (artrite degenerative), osteoporoză, hernie de disc, stenoză spinală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde