La Ovidius Clinical Hospital

Screening ecografic gratuit pentru depistarea cancerului de sân

828

Articole de la același autor

Ovidius Clinical Hospital lansează, începând cu 23 august, o campanie de screening ecografic gratuit pentru depistarea cancerului de sân dedicată tuturor persoanelor asigurate. 


Campania se va desfășura timp de șase luni, iar doritoarele se pot programa pentru screening în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie pentru specialitatea chirurgie și a dovezii de asigurat. Pe lângă ecografie, persoanele care se înscriu în campanie pot beneficia și de un consult chirurgical gratuit. "Cancerul mamar este cea mai frecventă tumoră malignă întâlnită la femei, în România. O examinare ecografică mamară anuală poate salva viața femeilor care vin la medic pentru control. 


Ovidius Clinical Hospital începe această campanie pentru a veni în sprijinul pacienților săi, dar și pentru a aduce la cunoștința publicului importanța unor astfel de investigații ", precizează dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie și imagistică medicală la Ovidius Clinical Hospital. În România, statistica în acest caz este sumbră: se înregistrează anual aproximativ 4.700 de cazuri noi de cancer mamar, iar 2.900 de femei mor în fiecare an din cauza acestei boli. 


Cât de importantă este ecografia 
Ecografia este în momentul acesta, ca și importanță, superioară mamografiei în depistarea cancerului de sân. Ecografia sânului poate fi efectuată și la femeile tinere, la care incidența tumorilor mamare este în creștere și la care mamografia nu are valoare și în toate cazurile de incertitudine mamografică. Pentru programări, sunați la Ovidius Clinical Hospital, la telefoanele 0241.480.400 / 401 sau puteți folosi adresa de e-mail [email protected]


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4192 secunde